Waarom bedrijven het beste met video content kunnen communiceren

Waarom bedrijven het beste met video content kunnen communiceren

Onze 6 redenen waarom wij vinden dat bedrijven het beste met video content zouden moeten communiceren.

Dat video content geliefd is, weten we natuurlijk al een tijdje. Dat 70% van de geproduceerde content video is, zegt eigenlijk ook al genoeg.

Vaak wordt door klanten gedacht dat video content te duur is, teveel tijd in beslag neemt of dat het niet bij hen past. Maar wat een onzin! Er is natuurlijk altijd een format te maken dat goed bij je past en ook voor ieder budget is een video te maken. Zeker voor social content hoef je niet diep in de buidel te tasten. Uiteindelijk gaat het bij social content toch meer om de inhoud dan om de kwaliteit van de video. Dat is een ander verhaal wanneer je de video gebruikt als header op je website.

1. Ieder bedrijf probeert z’n eigen verhaal te communiceren aan een klant. Dit maakt ieder bedrijf uniek en interessant op z’n eigen manier. Video geeft je de mogelijkheid om veel te vertellen in weinig tijd. Ook de gebruikte beelden in een video geven namelijk iets aan over de identiteit van je bedrijf. Dat geeft je als bedrijf dus de kans om in slechts een paar seconden te laten zien wie je bent en waar je voor staat.

2. Daarnaast is video als online content materiaal niet alleen interessant; het draagt daarnaast ook nog eens bij aan je zoekresultaten. YouTube is na Google de grootste zoekmachine. Niet zo heel vreemd dus dat jouw videocontent op je YouTube account bijdraagt aan je online vindbaarheid. Zorg er daarbij wel voor dat je video ook daadwerkelijk vindbaar is. Dat betekent een logische titel waarin je zoekwoorden terugkomen. Plaats in je beschrijving een link naar je website zodat je verkeer vanaf YouTube naar je website trekt. Vul ook altijd je tags in. Vergeet daarnaast ook niet om annotaties toe te voegen aan je video. Dat kan een notitie zijn, waarbij je klanten uitnodigt door te klikken naar je website of ze de tip geeft om andere video’s te bekijken.

3. Ook Facebook geeft meer waarde aan het delen van video’s als social content. Dat zorgt ervoor dat Facebook met haar algoritme video’s hogerop in de tijdlijn plaatst. Ga ook maar eens na, het zijn vaak de video’s die viral gaan.

4. Video’s hebben de toekomst. Zo kan je in onderstaand diagram zien hoe hoog het percentage gebruikers van video content in Noord-Amerika, Australië en de UK is.

Online video amsterdam

5. Video content is niet alleen interessant om te delen op social media; het verrijkt ook nog eens je website. Je website is je online visitekaartje. Hier komen de bezoekers die op dat moment gericht op jou gezocht hebben. Je hebt ze een hoop te vertellen en wilt alles op alles zetten om ze binnen te halen. Zo’n verhaal komt veel duidelijker over met een video dan met lappen tekst.

6. Je verhaal kan je met video op veel verschillende manieren vertellen. Maak uitlegvideo’s waarbinnen je jouw kennis wilt delen of juist een sfeervideo. De creatieve mogelijkheden binnen de videowereld zijn enorm om jouw verhaal te kunnen delen. Zo kan je een gehele videoserie maken of juist een korte documentaire om mensen te binden aan jouw verhaal.

Mocht je nog twijfelen over het gebruik van video content en of dat wel iets voor jou is? Na dit stuk lijkt het ons nogal logisch dat ook jij er mee moet gaan starten. Geen inspiratie of een duwtje in de rug nodig? We denken graag met jullie mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

back to top